Ostburgare

Ostburgare finns i olika varianter, men denna dubbla ostburgare är i en klass för sig. Några minuter på grillen sedan har du en saftig och god ostburgare med ostfyllning som ger fyllig smak.

(4 portioner)

Ingredienser
2 dl riven ost
2 msk worcestershiresås
1 tsk senapspulver
½ dl finklippt persilja
600 g nötfärs
1 dl finhackade färska champinjoner
salt och svartpeppar
olja till pensling

Gör så här

1. Blanda riven ost, worcestershiresås, senapspulver och persilja i en skål.

2. Blanda nötfärsen med salt, svartpeppar och finhackade champinjoner i en annan skål.

3. Forma 8 stycken biffar av köttfärsen.

4. Lägg ostblandningen på 4 av biffarna och de resterande 4 biffarna trycks fast ovanpå, så det blir 4 dubbelbiffar.

5. Pensla biffarna med olja och lägg sedan ostburgarna på grillen. Låt de ligga 4-6 minuter per sida. Servera som de är med pommes frites, sallad och dressning eller lägg ostburgarna i hamburgarbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.