Biff Stroganoff

Biff Stroganoff har sina rötter i Ryssland och är uppkallad efter greve Alexander Sergejevitj Stroganov. Om detta är recept är originalet låter vi vara osagt, men det är lika fantastiskt gott ändå.

(4 portioner)

Ingredienser
½ kg nötbiff eller entrecote
2 msk smör eller margarin
3 msk finhackad gul lök
1½ tsk salt
1 kryddmått peppar
1 msk vetemjöl
1 dl hett vatten
2 dl grädde
1 tsk senap
2 msk tomatpuré
2 msk finhackad ättiksgurka

Gör så här

1. Skär köttet i strimlor eller tärningar. Bryn köttet väl i matfett.

2. Låt löken fräsa med i slutet. Krydda.

3. Pudra över med mjöl och späd med vatten och grädde.

4. Tillsätt senap, tomatpuré och ättiksgurka. Låt det hela småputtra på svag värme ca 20 minuter eller till dess att köttet är alldeles mört.

5. Servera med kokt ris och grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *