Köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajdeg:
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
En nypa salt
1 ägg
1 dl kvarg

Fyllning:
500g köttfärs
1 gul lök
1 msk olja
1 paket krossade tomater basilika
2 vitlöksklyftor
0,5 msk soja
Oregano
Chilipulver
Örtsalt
Peppar
2 ägg
0,75 dl mjölk
En nypa salt
1 tomat
150g riven ost/mozarella

Gör så här:

  1. Blanda ihop degen och tryck ut i en lätt smörad form.
  2. Låt stå i kylen ca 30 min.
  3. Nagga botten och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter.
  4. Hacka löken och stek med köttfärsen i oljan.
  5. Tillsätt vitlök, krossade tomater, en skvätt vatten, soja och kryddor efter smak.
  6. Låt puttra ihop några minuter.
  7. Lägg köttfärsen i botten på pajskalet.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk och en nypa salt med en gaffel och häll ovanpå köttfärsen.
  9. Använd sedan gaffeln för att röra ner stanningen lite i köttfärssåsen.
  10. Skiva tomaten och lägg ovanpå.
  11. Toppa med den rivna osten och lite oregano och svartpeppar.
  12. Grädda i ugnen i 25-30 minuter tills den fått fin färg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *