Budapest tårta

Ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på Budapest botten.

Ca 6 portioner.

Ingredienser
4 äggvitor
4 msk sötning
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 burk organic kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
250 g tinade hallon
ev sötning / fibersirap

Gör så här:

  1. 175 grader på ugnen.
  2. Ställ kokosmjölken i frysen.
  3. Vispa äggvitor och sötning till hårt skum.
  4. Vänd ner mjölet försiktigt.
  5. Bred ut i en kvadrat på oljat bakplåtspapper.
  6. Grädda ca 15 min.
  7. Låt svalna och skär i 4 delar.
  8. Separera kokosmjölkens massa från vätska och vispa upp massan med vaniljpulver och ev sötning till fluff.
  9. Tillsätt 2/3 av hallonen i fluffet och bred mellan och på bottnarna till en tårta.
  10. Toppa med resterande hallon och ringla ev lite fibersirap över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *