Ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på Budapest botten.
Ca 6 portioner.
Ingredienser
4 äggvitor
4 msk sötning
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 burk organic kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
250 g tinade hallon
ev sötning / fibersirap
Gör så här:
- 175 grader på ugnen.
- Ställ kokosmjölken i frysen.
- Vispa äggvitor och sötning till hårt skum.
- Vänd ner mjölet försiktigt.
- Bred ut i en kvadrat på oljat bakplåtspapper.
- Grädda ca 15 min.
- Låt svalna och skär i 4 delar.
- Separera kokosmjölkens massa från vätska och vispa upp massan med vaniljpulver och ev sötning till fluff.
- Tillsätt 2/3 av hallonen i fluffet och bred mellan och på bottnarna till en tårta.
- Toppa med resterande hallon och ringla ev lite fibersirap över.