Rotfruktsgratäng med helstekt fläskfilé

Rotfruktsgratäng (ca 4 portioner)

Du behöver:
ca 600 g sötpotatis
1/2 huvud rotselleri
1/2 kålrot
3 persiljerötter
2 vitlöksklyftor
4 1/2 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala och skiva sötpotatisen i 0,5 cm tunna skivor.
3. Smörj en ugnssäker form med smöret och lägg i sötpotatisen.
4. Skala rotselleri, kålrot och persiljerot skiva dom sedan i 0,5 cm tunna skivor.
5. Blanda sedan runt det med sötpotatisen.
6. Salta och peppra, pressa sedan i vitlök.
7. Häll i grädden och mjölken över rotfrukterna. Lämna ca 2 cm upp till kanten så att gratängen inte kokar över.
8. Grädda ca 45 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *