Vegetarisk gryta med kikärtor och aprikoser

(ca 4 portioner)

Du behöver:
1 gul lök
150 g champinjoner
2 tomater
1 röd paprika
1 burk kikärtor
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
100 g torkade aprikoser
Paprikapulver
Basilika
Salt
Peppar

1. Skala och hacka löken. Fräs den sedan i en upphettad kastrull med matfett.
2. Skiva champinjoner, hacka paprikan och skär aprikoserna i mindre bitar. Häll i kastrullen och fräs någon minut.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra några minuter.
4. Smaka av med paprikapulver, basilika, salt och peppar.
5. Skölj av kikärtorna och häll sedan ner dom i kastrullen, låt det puttra några minuter under lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *