Korv Stroganoff

Korv Stroganoff är en enkel vardagsrätt, som dessutom är snabblagad. Inspiration till rätten kommer från Biff Stroganoff. Falukorven kan ersättas med annan korv eller olika sorter blandade.

(4 portioner)

Ingredienser
400 g falukorv
2 st gula lökar
2 msk smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
1 burk tomatpuré
3 dl köttbuljong
1 dl kaffegrädde
2 dl finhackad saltgurka
klippt persilja

Gör så här

1. Ta bort skinnet från falukorven och skär den i jämna tärningar eller strimlor.

2. Skala och hacka löken fint och låt den fräsa i stekpanna med matfett. Tillsätt korven när löken har fått fin färg. Låt korven steka och få färg.

3. Pudra över mjöl och rör om. Rör ut tomatpuré i varm buljong och tillsätt detta samt grädden.

4. Låt det hela puttra samman under ca 10 minuter. Blanda ned saltgurkan strax före servering och strö över lite persilja. Servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *