Gratinerad aubergine med quornfärs

(ca 4 portioner)

Du behöver:
2 aubergine
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
6-8 champinjoner
200 g quornfärs
2 dl krossade tomater
1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 tsk timjan
Riven ost att toppa med

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Halvera aubergine och gröp ur fruktköttet. Nagga botten och pensla dom med olivolja.
3. Lägg dom i en ugnssäker form och kör i ugnen ca 20 minuter.
4. Skala och finhacka lök och vitlök, skär champinjonerna i småbitar. Fräs det sedan i en stekpanna.
5. Tillsätt quornfärs och låt det fräsa några minuter.
6. Häll i krossade tomater, krydda sedan med salt och timjan.
7. Låt det puttra en stund och rör sedan ner crème fraiche.
8. Fyll aubergine med quornfärsröran och toppa med riven ost.
9. Gratinera i ca 10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *