Tagliatelle al limone

Supersnabb vegetarisk pastarätt med frisk smak av citron.

4 personer

Ingredienser
500 g tagliatelle, färsk
300 g haricots verts, frysta
0,5 dl citron, pressad
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
150 g parmesanost, riven
1 kruka basilika

Tillagning

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Låt de frysta bönorna koka med när ca 3 min återstår av koktiden.
  3. Blanda samman citronsaft, olja, salt och peppar.
  4. Häll i 1 dl av kokvattnet.
  5. Låt pasta och bönor rinna av och blanda med citrondressing, riven ost och repade basilikablad.
  6. Servera genast med extra svartpeppar.

Ca 460 kcal per portion, 24 g fett 24 g protein, 34 g kolhydrater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *