I stället för burken med krossade tomater tar vi färska småtomater i olika färger för en god och snabb köttfärsröra.
4 personer
Ingredienser
400 g nötfärs
1 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
0,5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
250 g körsbärstomater
2 msk oregano, färsk finhackad
Tillbehör
300 g pasta, gärna färsk linguine
1 dl parmesan, riven
Tillagning
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på hög värme ca 3 min.
- Sänk värmen något och blanda ner lök och vitlök.
- Stek ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt vatten, salt och peppar och låt röran småputtra ca 2 min.
- Halvera tomaterna och blanda ner dem samt oregano strax före servering.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med köttfärsröran.
- Strö över hyvlad parmesan och oregano.
Ca 520 kcal per portion, 15 g fett, 34 g protein, 59 g kolhydrater