Pasta med köttfärsröra

Pasta med köttfärsröra

I stället för burken med krossade tomater tar vi färska småtomater i olika färger för en god och snabb köttfärsröra.

4 personer

Ingredienser
400 g nötfärs
1 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
0,5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
250 g körsbärstomater
2 msk oregano, färsk finhackad

Tillbehör
300 g pasta, gärna färsk linguine
1 dl parmesan, riven

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på hög värme ca 3 min.
  3. Sänk värmen något och blanda ner lök och vitlök.
  4. Stek ytterligare ca 2 min.
  5. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt röran småputtra ca 2 min.
  6. Halvera tomaterna och blanda ner dem samt oregano strax före servering.
  7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med köttfärsröran.
  8. Strö över hyvlad parmesan och oregano.

Ca 520 kcal per portion, 15 g fett, 34 g protein, 59 g kolhydrater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *