Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

En klassisk italiensk köttfärssås är Bolognese, som är en av Sveriges mest omtyckta pastasåser. Den perfekta Bolognese får du om låter den sjuda länge, minst ett par timmar.

(4 portioner)

Ingredienser
50 g smör
180 g finhackad bacon
1 st finhackad lök
1 st finhackad morot
400 g köttfärs
5 dl köttbuljong
2½ dl krossade tomater
1¼ dl rödvin
500 g spaghetti eller pasta

Gör så här

1. Smält hälften av smöret i en stekpanna med höga kanter eller wokpanna.

2. Bryn bacon och tillsätt lök och morot. Fräs på svag värme i ca 7-8 minuter.

3. Höj värmen och tillsätt resten av smöret och bryn köttfärsen under omrörning.

4. Tillsätt köttbuljong, krossade tomater och rödvin.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Låt det hela få ett uppkok och låt det sedan sjuda under lock på svag värme ca 2-5 timmar. Om såsen blir för torr tillsätt mer buljong. Ju längre såsen får sjuda, ju fylligare blir den.

7. Koka spaghetti eller pasta. Servera det hela med lite riven parmesanost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *