Till 4 personer
Ingredienser
1 gul lök
1 msk rapsolja
500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 tärning kalvbuljong
2 burkar krossade tomater, à 400 g
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk råsocker
1 krm Tabasco
2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad rosmarin
1 burk creme fraiche, 2 dl
2 paket färska lasagneplattor, à 200-250 g
1 påse riven mozzarellaost eller gratängost, 200 g
Gör så här:
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs köttfärsen på hög värme ca 5 minuter.
- Sänk värmen till strax över medel och blanda ner den hackade löken.
- Blanda om och stek ca 3 minuter.
- Rör om då och då.
- Pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongtärningen.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, socker, tabasco och rosmarin.
- Låt köttfärssåsen koka på medelvärme ca 10 minuter utan lock.
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda ner creme fraiche i köttfärssåsen och tag av från värmen.
- Varva lasagneplattor, köttfärssås och riven ost i ca 3 lager.
- Det bör vara plattor längst ner, och översta lagret köttfärssås och riven ost.
- Gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 minuter.