Lasagne

Till 4 personer

Ingredienser
1 gul lök
1 msk rapsolja
500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 tärning kalvbuljong
2 burkar krossade tomater, à 400 g
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk råsocker
1 krm Tabasco
2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad rosmarin
1 burk creme fraiche, 2 dl
2 paket färska lasagneplattor, à 200-250 g
1 påse riven mozzarellaost eller gratängost, 200 g

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs köttfärsen på hög värme ca 5 minuter.
  3. Sänk värmen till strax över medel och blanda ner den hackade löken.
  4. Blanda om och stek ca 3 minuter.
  5. Rör om då och då.
  6. Pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongtärningen.
  7. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, socker, tabasco och rosmarin.
  8. Låt köttfärssåsen koka på medelvärme ca 10 minuter utan lock.
  9. Sätt ugnen på 225°.
  10. Blanda ner creme fraiche i köttfärssåsen och tag av från värmen.
  11. Varva lasagneplattor, köttfärssås och riven ost i ca 3 lager.
  12. Det bör vara plattor längst ner, och översta lagret köttfärssås och riven ost.
  13. Gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.