Rödbets- och halloumiburgare

(6 stycken)

Du behöver:
4 råa rödbetor
200 g halloumi
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 msk sambal oelek
Rivet skal av en halv citron
2 krm svartpeppar

1. Skala och ansa rödbetorna.
2. Grovriv rödbetorna och halloumin och häll det i en bunke.
3. Pressa över vitlök.
4. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, sambal oelek, citronskal och peppar.
5. Rör om ordentligt.
6. Forma till 6 stycken burgare.
7. Lägg dom på en skärbräda med hushållspapper så att eventuell överskottsvätska försvinner.
8. Stek burgarna på båda sidor tills de fått en fin yta och är genomstekta.

Servera med grovt hamburgerbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *