Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

(ca 4 portioner)

Du behöver:
1 paket färska lasagneplattor
400 g fryst bladspenat
100 g fetaost
60 g pinjenötter
1 dl parmesanost
Salt
Peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tina bladspenaten.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
4. Stek bladspenat och fetaost några minuter, tillsätt sedan pinjenötter och parmesanost.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Gör bechamelsås.
7. Täck botten av en ugnssäker form med lasagneplattor. Lägg på lite spenatröra och bechamelsås. Upprepa 3 gånger.
8. Avsluta med lasagneplattor och toppa med bechamelsås och parmesanost.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Bechamelsås

Du behöver:
2 dl mjölk
2 msk maizena
1 äggula
25 g margarin
1 dl parmesanost

Gör så här:

1. Smält margarinet och tillsätt sedan maizena, rör om till en jämn smet.
2. Tillsätt lite av mjölken i taget och koka upp.
3. Till sist häller du i äggulan och parmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.