Bönbiffar med linssallad

(ca 5 portioner)

Bönbiffar

Du behöver:
240 g kidneybönor
240 g kikärtor
115 g svarta bönor
3 ägg
2 msk majsstärkelse
3 salladslökar
1 knippe färsk koriander
Salt
Peppar

1. Skölj kidneybönor och kikärtor, kör dom sedan i matberedare eller med mixerstav.
2. Tillsätt ägg och majsstärkelse.
3. Skölj de svarta bönorna och mosa dom försiktigt med en sked. Häll sedan ner dom i bönmixen.
4. Hacka salladslök och koriander och häll även ner det i bönmixen.
5. Salta och peppra och rör sedan om ordentligt.
6. Smält smör i en stekpanna och klicka sedan ut röran. Försök forma smeten till biffar och stek sedan på båda sidor.

Linssallad

Du behöver:
3 dl svarta linser
1 lite burk majs
1 dl solrosfrön
Ett litet blomkålshuvud
1 msk balsamvinäger
Salt
Peppar

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll i linserna och låt det sjuda i ca 25 minuter. Slå sedan av vattnet och häll över linserna i en skål.
2. Häll av vätskan från majsen. Stek den i en stekpanna tills den fått lite färg.
3. Tillsätt solrosfrön, salta lite och häll i linserna.
4. Grovriv blomkålshuvudet och rör sedan ihop det med linser, solrosfrön och majsen.
5. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *