Pepparkaksvåfflor

Receptet ger 12 belgiska våfflor.

Serveringsförslag: Lika delar kvarg och rårörda lingon.

Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskryddor
3 äggulor
4 dl mjölk
1 msk flytande honung
0,5 dl rapsolja
3 vispade äggvitor

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en skål.
  2. Rör samman äggulor och mjölk, och häll i skålen.
  3. Tillsätt rapsolja under omrörning.
  4. Vispa äggvitorna i en separat skål och vik/rör försiktigt ner dem i smeten.
  5. Pensla våffeljärnet (modell belgiska våfflor) med smör eller olja och grädda våfflorna i ca 4 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.