Ugnspannkaka med äpplen & kanel

Ingredienser
7 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
5 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk kanel
8–10 små äpplen
2 msk smör till formen

Gör så här

  1. Vispa mjölet och hälften av mjölken till en slät smet.
  2. Vispa ner ägg, socker, salt, kanel och resterande mjölk.
  3. Låt smeten vila i åtminstone 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Skala äpplena och dela dem i skivor.  Det är inte så noga hur stora eller jämna de blir.
  6. Ta i 2 msk smör i en djup ugnsplåt/form (ca 30×45 cm) och ställ in den i ugnen.
  7. När smöret bubblar kan du ta ut plåten ur ugnen och hälla i smeten.
  8. Fördela äppelbitarna ovanpå.
  9. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *