Saffranssoppa med musslor

Saffranssoppa med musslor

Spara kycklingskrovet nästa gång du har kyckling, för det behövs vid tillagning av denna goda och vackra saffranssoppa med musslor. Saffranen ger denna soppa både härlig färg och god smak.

(4 portioner)

Ingredienser
1 st morot
1 st purjolök
1 st knippe persilja
1 st kycklingskrov
1 l vatten
salt och vitpepparkorn
1 st potatis
½ gul lök
50 g smör eller margarin
1 burk musslor (ca 425 g)
2 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
1 pkt saffran
2 dl torrt vitt vin
salt och vitpeppar

Gör så här

1. Ansa och skölj morot och purjolök. Klipp persiljan fint och spara stjälkarna.

2. Koka upp kycklingskrovet i vatten med morot, purjolök och persiljestjälkarna, fem vitpepparkorn och salt. Låt det koka i ca 45-50 minuter. Sila det hela och mät upp buljongen som bör ha kokat ihop till ca 6 dl.

3. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i hälften av matfettet. Tillsätt potatisen.

4. Späd på med den silade buljongen och låt potatisen koka sönder. Buljongen blir då en aning simmig. Vispa det väl och späd på med spadet från musslorna samt grädde. Tillsätt saffran och häll i vinet. Låt soppan koka upp och smaksätt sedan med salt och vitpeppar.

5. Tillsätt musslorna strax innan servering. Servera gärna med brytbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.