Potatisrutor

Ingredienser
2 medelstora mosade kokta potatisar
2 dl mjölk
2 msk olja
1 msk honung
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl + 0,5 dl till utbakning
2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Blanda potatis, mjölk, olja, honung och salt i en bunke.
  2. Arbeta in fyra deciliter av vetemjölet och bikarbonat. Mjöla bakbordet väl och häll upp degen.
  3. Platta med mjölade händer ut degen till en rektangel (ca 20×24 cm) och dela den i 12 bitar.
  4. Ta hjälp av en stekspade eller liknande och för över bitarna till en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen på 225 grader, ca 10 minuter.
  6. Låt bröden svalna en aning på galler, och hugg sedan in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *