Kantarellpytt

Kantarellpytt är en pytt i panna där köttet är ersätt med färska kantareller. Denna pytt ger en smak av sensommar eller tidig höst. Unna dig färska kantareller och njut av en underbart god alternativ pytt.

(4 portioner)

Ingredienser
½ l färska kantareller
½ l skalad potatis
3 msk smör eller margarin
2 st gula lökar
salt och vitpeppar
1 knippe persilja

Gör så här

1. Rensa de färska kantarellerna och behåll dem hela om de inte är förstora. Dela dem annars en gång på längden.

2. Tärna potatisen och stek den 5 -10 minuter i 2 msk av matfettet. Blanda i finhackad lök samt salt och peppra efter tycke och smak. Stek vidare till dess att potatisen är nästan mjuka. Vänd flitigt med en stekspade så inte lök och potatis bränns vid.

3. Stek de färska kantarellerna för sig i resten av matfettet och på medelhög värme. Krydda dem och blanda dem samman med den stekta potatisen innan servering.

4. Strö över lite klippt persilja. Servera med äggröra eller stek ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *