Tagliatelle med räkor och saffran

Snabbt går det och gott blir det! En favoritpasta med räkor som får smak och färg av fänkål och saffran är en riktig lyxmiddag som kräver minimal arbetsinsats! Bättre än så blir det inte.

4 port

Ingredienser
300 g pasta, tex tagliatelle
1 kg räkor med skal
1 liten fänkål
50 g salladsärter eller sockerärter
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
1/2 kuvert saffran à 1/2 gram
lite ärtskott

Gör så här:

  1. Skala räkorna. Ansa och finstrimla fänkål och salladsärter.
  2. Koka upp crème fraiche, vin och saffran.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och tillsätt fänkål mot slutet.
  5. Låt rinna av väl.
  6. Vänd ner såsen i pastan.
  7. Fördela i fyra djupa tallrikar och strö över räkor, salladsärter och ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *