Wallenbergare är en slags pannbiff som består av finmalet kalvkött. Denna klassiska rätt är delikat, saftig och snabbt tillagad.
(4 portioner)
Ingredienser
4 st råa äggulor
2 dl vispgrädde
400 g kalvfärs
salt och vitpeppar
2 msk finklippt persilja
2 msk smör eller margarin till stekning
Gör så här
1. Blanda ner äggulorna och grädden i färsen. Arbeta det hela till en jämn, smidig och mycket lös färs.
2. Smaksätt med kryddor och blanda i persiljan.
3. Lägg och fräs upp matfett i stekpanna. Klicka ut färsen till 4 stora biffar eller 8 mindre. Forma till dem så de blir runda.
4. Sänk värmen när de tagit färg på undersidan. Vänd dem och låt dem bli genomstekta utan att de får för mycket färg.
5. Servera med färsk dillpotatis och en grönsallad.
Detta är en festlig rätt om man vill fira extra som när man spelat spelautomat på nätet och vunnit en slant.