Pasta med parmesanfrikadeller

Ett enkelt recept då såsen är klar. Med frikadeller slipper man även tiden det tar att steka köttbullar. Här åker de rätt ner i kastrullen!

4 personer

Ingredienser
500 g nötfärs
1 st ägg
1 dl parmesan, finriven + 0,5 dl
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1,5 krm nymald svart­peppar, finriven + 1 krm
1 st förp pastasås med tomat, (400 g)
1 dl vatten
1 dl mjölk
400 g färsk tagliatelle
1 dl basilika, strimlad, färsk

Tillagning

  1. Blanda färsen väl med ägg, 1 dl parmesan, vitlök, 1 tsk salt och 1 1/2 krm peppar.
  2. Rulla till små bollar.
  3. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan.
  4. Koka upp såsen med vatten och mjölk i en kastrull.
  5. Lägg försiktigt i frikadellerna.
  6. Skaka grytan lätt utan att röra.
  7. Koka på svag värme 7-10 min tills de är genomkokta.
  8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  9. Blanda väl med frikadeller och sås.
  10. Strö över basilika och parmesan.
  11. Strö över 1 krm peppar.

Ca 480 kcal per portion, 22 g fett, 41 g protein, 29 g kolhydrater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *