LCHF Citron cheesecake

Botten:
3,5 dl mandelmjöl
60g smör
1 msk fiberhusk
2 msk sötning
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde
0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning:
300g färskost
2 dl vispgrädde
0,75 dl sötning
0,5 tsk vaniljpulver
Rivet skal från 1 citron
1 tsk pressad citronsaft

4 kiwi till dekoration

Ev bärsås:
2 dl björnbär
3 dl hallon
0,5 dl vatten
1 tsk sötning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en jämn deg.
  4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och tryck ut degen jämnt i botten.
  5. Grädda i ugnen ca 10 min och låt svalna.
  6. Vispa grädden och sötningen till en fluffig men lös konsistens.
  7. Tillsätt övriga ingredienser och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  8. Häll över botten och ställ i frysen minst 6 timmar.
  9. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär.
  10. Koka upp bären med vatten och sötning och låt puttra ihop några minuter under kraftig omrörning.
  11. Häll upp varm och servera med cheesecaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.