Wok med fläskfilé

(ca 4 portioner)

Du behöver:
400 g fläskfilé
2 purjolökar
1 burk vattenkastanjer
2 morötter
150 g champinjoner
2 msk matolja
2-4 msk teriyakisås
2 msk skalade sesamfrön
1 dl grovhackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här:

1. Putsa fläskfilén och skär köttet i tunna skivor.
2. Låt vattenkastanjer rinna av väl och skär dom i 1/2 cm tjocka skivor.
3. Skala morötter och skär dom i tunna strimlor.
4. Skär purjolöken och champinjoner.
5. Hetta upp lite av oljan, lägg i köttet och stek det ca 1 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg
det sedan på en tallrik.
6. Fräs alla grönsaker i resten av oljan, tills dom blir knapriga.
7. Lägg tillbaka köttet och tillsätt teriyakisås.
8. Låt stå och puttra några minuter.
9. Strö över sesamfrön och persilja strax innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *