Baconinlindad köttfärslimpa

(ca 4 portioner)

Du behöver:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
2 paket bacon
Rapsolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Skala och finhacka löken, hetta sedan upp en liten stekpanna och fräs den tills den får lite färg.
3. Blanda köttfärsen med ägg, kalvfond, timjan, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt, peppar och löken.
4. Arbeta samman och forma till en limpa.
5. Lägg upp baconskivorna kant i kant på en plåt med bakplåtspapper.
6. Lägg på köttfärslimpan och rulla över bacon tills den är helt täckt.
7. Pensla med lite rapsolja.
8. Sätt in i ugnen samtidigt som du sänker värmen till 175°C.
9. Kör i ca 45 minuter eller till 68-70°C innertemperatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *