Kyckling Marsala med pappardelle

Kyckling Marsala med pappardelle

4 portioner

Ingredienser
50 g smör
4 skinn- och benfria kycklingbröstfiléer
Färsk pasta till er alla fyra
3 msk vetemjöl
1 solovitlök
4 dl vatten
1 dl Marsala
1,5 dl grädde
1 stänk citron & 1 nypa socker
1 knippe bladpersilja
Salt & nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöken.
  2. Vänd kycklingfiléerna i mjöl, salt och svartpeppar.
  3. Hetta upp smöret i en sautépanna och bryn kycklingen runt om.
  4. Lyft ur kycklingen och tillsätt istället den hackade löken och vitlöken.
  5. Blondera hacket långsamt och häll sedan på vatten, riven ingefära, marsala och smulade buljongtärningar.
  6. Koka upp glädjen och lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan.
  7. Lägg på ett lock och låt godiset sjuda på svag värme i 25 minuter.
  8. Vänd kycklingbitarna och rör om då och då.
  9. När kycklingen gått klart, lyft ur den och låt skyn koka upp.
  10. Tillsätt grädde och finhackad persilja, ett stänk citron och en nypa socker.
  11. Smaka av. Är det gott? Bra, lägg då tillbaka kycklingen och håll det hela varmt och gott.
  12. Koka upp välsaltat vatten och koka pastan i en minut eller två.
  13. Servera sedan den underbara måltiden och garnera med något vackert grönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.