4 portioner
Ingredienser
50 g smör
4 skinn- och benfria kycklingbröstfiléer
Färsk pasta till er alla fyra
3 msk vetemjöl
1 solovitlök
4 dl vatten
1 dl Marsala
1,5 dl grädde
1 stänk citron & 1 nypa socker
1 knippe bladpersilja
Salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöken.
- Vänd kycklingfiléerna i mjöl, salt och svartpeppar.
- Hetta upp smöret i en sautépanna och bryn kycklingen runt om.
- Lyft ur kycklingen och tillsätt istället den hackade löken och vitlöken.
- Blondera hacket långsamt och häll sedan på vatten, riven ingefära, marsala och smulade buljongtärningar.
- Koka upp glädjen och lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan.
- Lägg på ett lock och låt godiset sjuda på svag värme i 25 minuter.
- Vänd kycklingbitarna och rör om då och då.
- När kycklingen gått klart, lyft ur den och låt skyn koka upp.
- Tillsätt grädde och finhackad persilja, ett stänk citron och en nypa socker.
- Smaka av. Är det gott? Bra, lägg då tillbaka kycklingen och håll det hela varmt och gott.
- Koka upp välsaltat vatten och koka pastan i en minut eller två.
- Servera sedan den underbara måltiden och garnera med något vackert grönt.