Köttfärslimpa

Köttfärslimpa räknas till gamla hederlig husmanskost. Det har varit mångas favorit i alla tider och den fortsätter att vara det. Njut av denna goda köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingon.

(4 portioner)

Ingredienser
500 g blandfärs
1 st ägg
3 msk potatismospulver
2 msk riven gul lök
salt, vitpeppar och kryddpeppar
smör eller margarin
äkta soja

Gör så här

1. Blanda samman färs, ägg, potatismospulver, lök samt kryddor. Arbeta den smidig och låt den vila i ca 15 minuter.

2. Forma färsen till en limpa och lägg den på ett smort eldfast fat eller en mindre långpanna.

3. Pensla limpan med smält matfett med några droppar soja i. Låt den steka utan spädning i ugn ca 1 timme på 175 grader.

4. Servera med kokt potatis eller potatismos, gräddsås, lingon och ättiksgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *