Amerikapanna

Smak av Amerika med denna Amerikapanna. Det är majsen som ger denna rätt en lätt touch av Amerika. Denna panna kan vara ett alternativ till vår vanliga pytt i panna. Testa något nytt som både är gott och lättlagat.

(4 portioner)

Ingredienser
400-500 g utskuren nötbiff
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
äkta soja
vatten
2 st purjolökar
1 burk majskorn

Gör så här

1. Putsa till köttet och skär det i små skivor. Bryn det väl i hälften av matfettet. Krydda efter tycke och smak. Späd på med en aning vatten och soja. Låt köttet småsteka under lock ca 25-30 minuter.

2. Skölj och skär purjolöken i skivor. Värmen det mjuk i en kastrull tillsammans med resterande matfett.

3. Häll av spadet från majsen och blanda den med purjolöken. Låt grönsaksblandningen bli genomvarm och krydda efter tycke och smak.

4. Varva kött och grönsaker i en varm serveringspanna. Servera med en stor skål med sallad och pain riché med vitlökssmör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *