Hallonvåfflor

Serveringsförslag: Vispad grädde och mandelspån rostade i stekpanna.

Receptet ger 6–7 våfflor.

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg, gula och vita separerade
2 dl mjölk
50 g smör, smält och avsvalnat
200 gram frysta hallon, tinade

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, socker och vaniljsocker i skål 1.
  2. Vispa äggulor, mjölk och smör i skål 2.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i skål 3.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen.
  5. Rör även i hallonen.
  6. Till sist, vänd ner äggvitan i smeten.
  7. Grädda i ett våffeljärn, ca 5 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *