Kycklingpaj med bacon, ost och champinjoner

70 min

(portioner 4-6)

Ingredienser
4 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
5 msk vatten
1 grillad kyckling
1 burk (290 g) champinjoner
150 g riven ost
1 paket (140 g) bacon skuret i bitar
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar
1 vispat ägg

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, matfett och vatten till en pajdeg.
  2. Låt vila 1 timme i kylen.
  3. Kavla ut degen och klä en form (26 cm i diameter).
  4. Spara lite deg till ett lock.
  5. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
  6. Ta bort skinnet och plocka köttet från kycklingen, skär i mindre bitar.
  7. Lägg kyckling, svamp, ost och bacon i pajskalet.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och häll i.
  9. Lägg på deglocket och pensla med ägg.
  10. Stick några hål i locket.
  11. Grädda vidare i ca 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *