Chokladrulltårta med hallonlakrits

Portioner: 12 bitar

Kaka

Ingredienser
100 g smör
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 ägg
3 msk socker att strö över bakplåtspappret
10 bitar turkisk peppar (mortlad/finhackad)

Fyllning

Ingredienser
1 1/2 dl frysta, tinade hallon
0,6 dl gelésocker multi
3 dl vispgrädde

Garnering

Färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kaka: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda vetemjöl och kakao.
  4. Sikta ner i äggsmeten.
  5. Tillsätt det smälta smöret.
  6. Bre ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 8 minuter.
  8. Starta timer.
  9. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över lite socker.
  10. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det övre papperet.
  11. Lossnar det inte kan du pensla med lite kallt vatten, då släpper det lättare.
  12. Strö över turkisk peppar.
  13. Låt kakan svalna under en långpanna/fuktad handduk.
  14. Fyllning: Koka hallonen med gelésockret i cirka en halv minut.
  15. Låt svalna helt.
  16. Vispa grädden fast och blanda med “hallonsylten”.
  17. Fördela hallongrädden över kakan när den svalnat men lämna 4 cm på ena långsidan utan fyllning.
  18. Rulla ihop rulltårtan från den fyllda långsidan och låt ligga med skarven nedåt.
  19. Garnera gärna med hallon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *