Grekisk kyckling med tzatziki och bulgursallad

(ca 4 portioner)

Kyckling

Du behöver:
600 g kycklingfilé
Skalet av en halv citron
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda citron, svartpeppar, paprikapulver, oregano och salt.
3. Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen, bryn dom sedan någon minut på varje sida.
4. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Bulgursallad

Du behöver:
4 portioner fullkorn bulgur
2 msk olivolja
1 gul paprika
1 purjolök
1 kruka persilja
Salt
Svartpeppar

1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka purjolök, persilja och paprika.
3. Blanda bulgur med purjolök, persilja och paprika.
4. Tillsätt olivolja.
5. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tzatziki

Du behöver:
2 dl turkisk yoghurt
Saften av en citron
1 vitlöksklyfta
1/2 gurka
Salt
Svartpeppar

1. Grovriv gurkan och pressa sedan ur vätskan.
2. Blanda turkisk yoghurt, citron och gurka.
3. Pressa i vitlöken.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *