Kycklinggratäng

(ca 4 portioner)

Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
2 msk kalvfond
1 msk soja
3 dl mjölk
2 1/2 dl kvarg
1 dl mango chutney
1 purjolök
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, salta och peppra.
3. Kör i ugnen ca 20-25 minuter tills den är genomstekt.
4. Sätt ugnen på 225°C.
5. Klipp bacon i småbitar, skiva purjolök, stek det sedan i en stekpanna.
6. Tillsätt mango chutney, kalvfond, soja, mjölk och kvarg.
7. Låt det koka upp och sedan småputtra några minuter. Om du vill ha såsen lite tjockare kan då hälla i lite maizena.
8. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dom sedan i en ugnssäker form.
9. Häll över såsen och kör i ugnen ca 15 minuter.

Servera med ris eller fullkorn couscous.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.