Stekt kyckling med röd- & grönkålssallad

(ca 4 portioner)

Du behöver:
600 g kycklingfilé
800 g potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Chicken & steak

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj potatisen och skär dom i klyftor. Lägg sedan i en ugnssäker form och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
3. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.
4. Dela kycklingfiléerna på längden och stek dom sedan i en stekpanna.
5. Krydda med Svartpeppar, chicken & steak och salt.

Röd- & grönkålssallad

Du behöver:
200 g rödkål
200 g grönkål
Olivolja
2 st gröna äpplen
110 g valnötter
1 st avokado

1. Grovriv rödkålen och hacka grönkålen. Hetta sedan upp en stekpanna med lite olivolja och fräs det tills det mjuknar lite. Lägg över i en skål tills det svalnar.
2. Skala och skär upp äpplen och avokado i mindre bitar.
3. Grovhacka valnötter.
4. Rör ihop allt i skålen.

Dressing

Du behöver:
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk agavesirap
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll sedan över salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *