Vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg

(ca 4 portioner)

Vietnamesisk kyckling

Du behöver:
2 msk matolja
1 msk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk gröncurrypasta
600 g kyckling
1 gul lök
2 morötter
2 citrongräs
400 g kokosmjölk
Salt
Peppar

Gör så här:

1. Finhacka vitlöken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlöken och gröncurrypasta.
3. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den tillsammans med vitlök och gröncurrypasta.
4. Salta och peppra.
5. Hacka den gula löken och skala och skiva morötterna, blanda sedan ner i kastrullen.
6. Skär av den grova delen på citrongräset och krossa den sedan med bredsidan av en kniv. Lägg sedan i kastrullen.
7. Tillsätt kokosmjölk och låt det sjuda under lock ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *