Ingredienser
8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven
Till servering
Ingredienser
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
- Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter.
- Salta och peppra.
- Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Finhacka chilin.
- Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
- Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen.
- Tillsätt grädden och parmesanosten.
- Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
- Skeda såsen över kycklingen i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Dela körsbärstomaterna i halvor.
- Plocka basilikabladen.
- Ta ut formen.
- Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
- Servera gratängen direkt med pasta.