Krämig italiensk kycklinggratäng

Ingredienser
8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven

Till servering

Ingredienser
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en ugnsform.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna.
  6. Skala och finhacka vitlöken.
  7. Finhacka chilin.
  8. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  9. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen.
  10. Tillsätt grädden och parmesanosten.
  11. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  12. Skeda såsen över kycklingen i formen.
  13. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  14. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  15. Plocka basilikabladen.
  16. Ta ut formen.
  17. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
  18. Servera gratängen direkt med pasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *