Engelsk kycklingpaj

Engelsk kycklingpaj

Matig engelsk kycklingpaj för hela familjen. Kycklingen kan enkelt bytas ut mot tonfisk, kokt eller stekt kött eller fisk. Grönsakerna kan också kombineras med bl a purjolök, selleri och tomat.

(4 portioner)

Ingredienser
2 st plattor djupfryst smördeg

Fyllning
1 st kokt eller stekt kyckling
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul lök
1 st äpple
1½ dl buljong
1 burk skivade champinjoner (ca 200 g)
salt, vitpeppar, vitlökssalt och curry
Smör eller margarin till formen

Vatten eller uppvispat ägg till pensling

Gör så här

1. Tina smördegen ca 15 minuter.

2. Skär kycklingen i bitar och lägg det i botten av den smorda pajformen.

3. Hacka både den röda och gröna paprikan. Hacka även löken och äpplet. Koka allt mjukt i buljong.

4. Blanda i champinjonerna och krydda efter smak. Häll blandningen över köttet i pajformen.

5. Kavla ut smördegen till ett lock för pajformen. Tryck fast den utefter kanten. Stick hål i
pajlocket med en gaffel. Pensla med vatten eller uppvispat ägg.

6. Grädda pajen i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med en grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *