Gratinerad kyckling med tomat

Portioner: 4

Ingredienser

1 rödlök
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
salt och peppar
3 tomater
1 msk dragon
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 msk kinesisk soja
4 port ris eller annat gryn
1/2 ask gräslök (à 20 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Bryn kyckling och lök i olja i en stekpanna.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg det i en ugnssäker form.
  6. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen.
  7. Strö över dragon.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Pressa ner vitlök och vänd ner senap och soja, krydda med peppar.
  10. Bred grädden över kycklingen.
  11. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  12. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  13. Hacka gräslök och strö över kycklingen.
  14. Servera med riset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *