Makalösa godiskakan

Ingredienser
1 dl strösocker
1 dl kakao
1½ dl mjölk
125 gr mörk choklad
150 gr smör + 1 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Garnering:

Noblesse + smält choklad att fästa dem med
ca 3 hg lösgodis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp socker, kakao och mjölk under omrörning.
  3. Ta av kastrullen från värmen och bryt ner chokladen.
  4. Rör om tills chokladen smält helt.
  5. Rör smör och socker poröst.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
  7. Rör ner chokladsmeten.
  8. Blanda ner de torra ingredienserna.
  9. Blanda väl till du har en jämn fin smet.
  10. Häll smeten i en smord och bröad form.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  12. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
  13. Fäst noblesse runt kakan med hjälp av smält choklad.
  14. Strö över massor av godis på kakan.
  15. Servera med vispad grädde.
  16. Ät och njuuuuuut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *