Oreo- och nutellacheesecake

Botten

Ingredienser
150 g oreos
25-50 g gram smör, smält

Fyllning

Ingredienser
3 dl vispgrädde
600 g naturell färskost
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
150 g oreos
200 ml nutella
100 g mjölkchoklad, hackad

Garnering

Ingredienser
75 g oreos
maränger, krossade

Gör så här

  1. Krossa kexen till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen.
  2. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
  3. Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och färskost mjukt.
  4. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och nutella och sist vänder du ner oreosmulorna och hackad choklad.
  5. Häll upp i formen och garnera med oreos och maränger och ställ in i frysen 3-5 timmar.
  6. Ringla eventuellt över lite smält nutella innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *