Kladdkaka

Att baka en kladdkaka är så otroligt enkelt och garanterat en succé. Njut av en kaka med kladdig konsistens och fyllig chokladsmak.

Ingredienser
100 g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 st ägg
3 dl socker

Garnering
Florsocker
Physalis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smör i en kastrull. Ta sedan kastrullen från värmen.

3. Häll smöret i en skål. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker, ägg och socker. Blanda väl.

4. Smöra och bröda en form med löstagbar botten.

5. Häll smeten i formen.

6. Grädda kakan i ca 30-35 minuter, dock inte mer än 35 minuter. Kakan skall vara låg och kladdig i mitten.

7. Lägg kladdkakan på ett fat och pudra över florsocker och dekorera med ett par physalis. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *