Bottnar:
1 ½ dl hasselnötskärnor
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker
3 dl havregryn
Fyllning:
3–4 dl vispgrädde
1–2 tsk kanel
1 tsk strösocker
Garnering:
Kanel
Tillbehör:
Bakplåtspapper
Instruktioner:
Börja med bottnarna
- Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn eller hacka dem för hand men se upp så de inte blir för finhackade.
- Smält matfettet i en övertäckt skål i mikrovågsugn på full effekt, max 800 W, 1–2 min.
- Blanda de malda nötkärnorna med socker, havregryn och matfett.
- Rita en cirkel med hjälp av en tallrik, ca 20cm i diameter, på tre bakplåtspapper.
- Fördela och bred ut nötsmeten i cirklarna till tunna bottnar.
- Grädda bottnarna, en i taget, i mikrovågsugnen på medeleffekt, ca 5 min per botten.
- Låt bottnarna kallna.
Gör fyllningen
- Vispa grädden ganska fast.
- Smaksätt den med kanel och socker.
- Lägg ihop bottnarna med den smaksatta grädden emellan.
- Avsluta med ett lager grädde.
- Pudra lite kanel över tårtan som garnering.
- Servera den genast.