Minuttårta

Bottnar:
1 ½ dl hasselnötskärnor
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker
3 dl havregryn
Fyllning:
3–4 dl vispgrädde
1–2 tsk kanel
1 tsk strösocker

Garnering:
Kanel
Tillbehör:
Bakplåtspapper

Instruktioner:

Börja med bottnarna

  1. Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn eller hacka dem för hand men se upp så de inte blir för finhackade.
  2. Smält matfettet i en övertäckt skål i mikrovågsugn på full effekt, max 800 W, 1–2 min.
  3. Blanda de malda nötkärnorna med socker, havregryn och matfett.
  4. Rita en cirkel med hjälp av en tallrik, ca 20cm i diameter, på tre bakplåtspapper.
  5. Fördela och bred ut nötsmeten i cirklarna till tunna bottnar.
  6. Grädda bottnarna, en i taget, i mikrovågsugnen på medeleffekt, ca 5 min per botten.
  7. Låt bottnarna kallna.

Gör fyllningen

  1. Vispa grädden ganska fast.
  2. Smaksätt den med kanel och socker.
  3. Lägg ihop bottnarna med den smaksatta grädden emellan.
  4. Avsluta med ett lager grädde.
  5. Pudra lite kanel över tårtan som garnering.
  6. Servera den genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.