Tandoorispett med bulgursallad

Tandoorispett

(ca 4 portioner)

Du behöver:
600 g fläskfilé
2 dl turkisk yoghurt
1 påse tandoori kryddmix
Grillspett

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C grillvärme.
2. Putsa fläskfilén och skär den sedan i bitar.
3. Blanda turkisk yoghurt och tandoori kryddmix.
4. Lägg i köttet och rör om.
5. Låt stå i ca 15 minuter och sedan trär du köttet på grillspett.
6. Kör i ugnen ca 30-40 minuter. På sommaren är det perfekt att slänga dom på grillen.

Bulgursallad

Du behöver:
2 dl bulgur (okokt)
100 g babyspenat
1 st gurka
2 st morötter
1 1/2 msk rapsolja
1 msk citronsaft
1/2 dl persilja
Salt
Peppar

Gör så här:

1. Gör i ordning bulgur.
2. Skala och grovriv morötterna
3. Skär gurkan i bitar.
4. Lägg bulgur, babyspenat, gurka och morötter i en skål.
5. Gör en dressing med rapsolja, citronsaft, persilja, salt och peppar.
6. Häll sedan ner den i salladen och blanda runt.

Gör en dressing med turkisk yoghurt, mango chutney och salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *