Mormors kålpudding

(ca 4 portioner)

Du behöver:
500 g hackad vitkål
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
1 dl sirap
1 1/2 okokt ris
1/2 tsk salt
500 g köttfärs
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl vatten
2 ägg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka löken och stek sedan det och vitkål i en stekpanna tills de mjuknar utan att få färg.
3. Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek i ca 3 minuter och häll sedan över allt i en ugnsform.
4. Bryn färsen, salta och peppra.
5. Häll tillbaka kålblandningen i stekpannan och blanda ihop med färsen.
6. Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg, vänd sedan ner i kålblandningen.
7. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck den ordentligt med folie och ställ i ugnen ca 40 minuter.
8. Ta sedan ut den och ta bort folien sen in i ugnen 10 minuter till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *