Rabarberkräm med vaniljstång

Receptet ger 3–4 portioner.

Ingredienser

500 gram rabarber
1,5 dl strösocker
4 dl vatten
1 vaniljstång
2 msk potatismjöl
2 msk vatten

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär stjälkarna i cm-tjocka bitar.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur innehållet.
  3. Koka upp vatten och socker i en kastrull och lägg sedan i rabarbern och vaniljen.
  4. Låt koka ca 5 minuter och rör lite med en trägaffel eller liknande om du vill att rabarberbitarna ska finfördela sig.
  5. Rör ut potatismjöl i lika delar vatten och häll försiktigt ner blandningen i kastrullen under omrörning.
  6. Låt krämen koka upp och ställ den sedan åt sidan för att svalna.
  7. Förvara rabarberkrämen i kylen under natten och du har en perfekt frukost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *