Aprikosbröd

Ett gott men enkelt bröd, perfekt för den ovane bagaren.

Ingredienser
2 dl havregryn
2,5 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
0,5 tsk salt
1 msk bikarbonat
10 torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
1 dl lingonsylt
5 dl filmjölk

Gör så här

  1. Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, vetegroddar, salt och bikarbonat i en skål.
  2. Tillsätt hackade aprikoser och hela hasselnötter.
  3. Rör i lingonsylt och filmjölk, och blanda till en kladdig smet.
  4. Klicka ner smeten i en smord, avlång form (1,5 liter).
  5. Grädda i en timme, på 175 grader.

Brödet bör svalna helt innan det äts. Med andra ord passar det utmärkt att baka brödet på kvällen, och äta det till frukost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.