Stockholmskakor

Man behöver inte vara stockholmare för att njuta av dessa läckra och goda småkakor. Stockholmskakor är perfekt till kaffet och du kommer garanterat att äta mer än en.

(ca 80 st)

Ingredienser
300 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
6½ dl vetemjöl
pärlsocker
sylt (gärna hallonsylt)

Gör så här

1. Rör samman smör och socker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl. Arbeta det till en smidig deg.

2. Dela degen i tre bitar. Rulla ut dem till längder, ca 2½ cm tjocka.

3. Rulla längderna i pärlsocker och ställ dem i kylskåp 1 timme.

4. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Gör en fördjupning i mitten med fingret och lägg en klick sylt.

5. Grädda kakorna på 175 grader i mitten av ugnen ca 12-15 minuter eller till de fått fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *