Chokladrutor med daimgrädde

45 min

(ca 15 portioner)

Ingredienser
100g smör eller margarin
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 apelsiner, rivet skal av
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 dl vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
3 passionsfrukter
3 färska fikon
hackad daim
citronmeliss

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen bruten i bitar och låt den smälta i smöret.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
  4. Blanda ner rivet apelsinskal, juice och chokladblandningen.
  5. Vänd sist ner mjölet.
  6. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 24×30 cm.
  7. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter.
  8. Låt kakan svalna i formen.

Fyllning

  1. Vispa grädden tjock.
  2. Hacka daimen och blanda ner den i grädden.
  3. Dela kakan på mitten.
  4. Bred nästan all daimgrädde över den ena halvan.
  5. Spara lite daimgrädde till topping.
  6. Lägg ihop bottnarna och bred på resten av grädden.
  7. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Garnering

  1. Gröp ur passionsfrukterna och klyfta fikonen.
  2. Garnera med frukterna och hackad daim.
  3. Stick i lite citronmeliss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.