Chokladtårta

Antal: 10-12 personer

Ingredienser

Botten

2 dl kakao
4 dl mjöl
3,5 dl socker
2,5 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl filmjölk
2 dl varmt vatten
3 msk rapsolja
1 msk vaniljsocker

Glasyr

5,5 dl florsocker
0,5 dl kakao
170 g smör
170 g philadelphia ost (naturell)
250 g ljus blockchoklad
1, 5 dl creme fraiche

Tid att tillaga: 1, 5 timme

Gör så här

  1. Smöra två runda formar, gärna med löstagbar kant. “Bröa med kakao istället för ströbröd”.
  2. Om du inte har två formar får du grädda en botten i taget.
  3. Sikta ner alla torra ingredienser i en skål och blanda ihop.
  4. Blanda ner ägg , vatten , filmjölk och olja. Blanda till en jämn smet.
  5. Dela upp smeten i formarna och grädda i 175 c i ca 25 min, känn med tandpetare i kakan, om ingen smet följer med upp är den färdig.
  6. Låt formarna svalna helt innan du tar på glasyren.

Glasyr

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Hacka chokladen i småbitar och smält över ett vattenbad.
  3. Låt chokladen svalna något.
  4. Blanda smör och ost. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och blanda sedan i den smälta chokladen.
  5. Bred ett lager med glasyr i mellan bottnarna och sedan runt om.

Låt kakan stå kallt innan den serveras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *